Reisbestemmingen
    Vakantieverblijven

      privacyverklarin

      Wat uw persoonsgegevens betreft ,willen we dat u zich op de pagina's van Adrialin GmbH en Adrialin Blue GmbH (www.adrialin.com) veilig kunt voelen. Daarom willen we u hieronder erover op de hoogte stellen waarvoor we uw gegevens verzamelen en verwerken en hoe u uw rechten kunt waarnemen.

      1. Naam en contactgegevens van de verantwoordelijke en de vertegenwoordiger

      Verantwoordelijk voor persoonsgegevens in het kader van boekingen van Alleen-verblijf en het bemiddelen voor huurauto conform artikel 4 lid 7 DSGVO
      Verantwoordelijk voor persoonsgegevens in het kader van boekingen van volledige vliegtuigreizen conform artikel 4 lid 7 DSGVO
      Adrialin GmbH
      Werftestrasse 4
      6005 Luzern
      Zwitserland
      Telefoonnummer: +31 (0)20 499 0853
      E-mail: nl@adrialin.com
      manager: Markus Graw
      Adrialin Blue GmbH
      Werftestrasse 4
      6005 Luzern
      Zwitserland
      Telefoonnummer: +31 (0)20 499 0853
      E-mail: nl@adrialin.com
      manager: Markus Graw

      Vertegenwoordiger van Adrialin GmbH en Adrialin Blue GmbH in de Europese unie voor vragen in verband met de verwerking van persoonsgegevens is
      Adrialin GmbH
      Klehestraße 3-5
      76571 Gaggenau
      Duitsland
      Telefoonnummer: +31 (0)20 499 0853
      E-mail: nl@adrialin.com
      manager: Josip Sojat

      2. Algemene informatie voor bezoekers van deze website

      2.1. Cookies

      Voor het boekingsproces worden deels cookies van uw browser op de harde schijf van uw computer opgeslagen. Daarbij gaat het om tekstbestanden die door u steeds kunnen worden gewist. De meeste web-browsers aanvaarden cookies automatisch. U kunt de instellingen van uw browser ook individueel wijzigen.

      U kunt uw browser zo instellen dat u op de hoogte wordt gebracht van cookies, van geval tot geval over de acceptatie ervan beslist of het aanvaarden van cookies principieel uitsluit. Bij het niet aanvaarden van cookies kan de functionaliteit van ons portaal beperkt zijn.

      Na uw Internet-sessie blijven de volgende cookies in uw browser achter:

      -pid: Dat is een cookie, die enkel gemaakt wordt als u door een partnerpagina, die een koppeling naar Adrialin maakt, komt. Opgeslagen wordt enkel het identificatienummer van de partner. Looptijd: 30 dagen

      -utm_term: Deze cookie wordt gebruikt als u vanaf een van de internetpagina's van HomeToGo op onze internetpagina wordt doorgestuurd. Daarbij wordt de click id opgeslagen via welke u naar ons werd doorgestuurd. Deze verwijst eveneens niet naar persoonlijke gegevens, maar wordt door HomeToGo voor interne statistieken (bijv. markt van de boeking, welk object werd geselecteerd, welke filters werden gebruikt, enz.) gebruikt. Looptijd: 30 dagen

      Deze cookies dienen om het succes van marketingacties te controleren. Zonder het beschikbaar stellen van deze gegevens is het voor ons niet mogelijk om de marketingcampagnes te beoordelen en deze overeenkomstig te besturen. De verwerking van deze gegevens is gebaseerd op artikel 6, lid 1, zin 1, letter f) AGV. Adrialin GmbH en Adrialin Blue GmbH beogen het rechtmatig belang, het succes van hun reclamecampagnes te beoordelen en deze overeenkomstig te besturen. Aangezien hier enkel gegevens van personen worden verwerkt, waaruit uw interesse in onze aanbiedingen en diensten blijkt, valt niet daarvan uit te gaan dat daardoor basisrechten van de betrokken personen worden beperkt.

      -seen_on: Deze cookie wordt gebruikt als u via een reclameadvertentie van ons op een andere internetpagina naar onze object- of reisbeschrijving geraakt en wordt daar geplaatst. Hierbij wordt een code opgeslagen voor de betreffende internetpagina vanaf waar u ons gevonden hebt. Zoverre u een boeking maakt, wordt op de boekingspagina aan de hand van de cookies beslist of de code voor de zog. conversion tracking moet worden uitgevoerd. Zo kunnen we bepalen welke reclameadvertenties dan tot een boeking leiden. Er worden daarbij echter geen persoonsgebonden gegevens gerefereerd. Looptijd: 30 dagen

      -cookieconsent_status: Dat is een cookie, die gegenereerd wordt, zodra u het cookiegebruik hebt aanvaard. Daardoor wordt de melding niet bij elk nieuw paginabezoek weergegeven. Looptijd: 1 jaar.

      -XSRF-TOKEN: Deze cookie dient ter bescherming tegen gegevenswijzigingen door derden. Deze cookie is aan geen vaste looptijd gebonden en wordt bij elk paginabezoek opnieuw gebruikt.

      -adrialin_session: Deze cookie dient voor de identificatie van de actuele browsersessie. Looptijd: 60 minuten

      Deze cookies dienen voor het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid op onze internetpagina. De verwerking van deze gegevens is gebaseerd op artikel 6, lid 1, zin 1, letter f) AGV. Adrialin GmbH en Adrialin Blue GmbH beogen het rechtmatig belang, de gebruiksvriendelijkheid van uw website te optimaliseren om de verkoop van hun reisaanbiedingen te verhogen. Aangezien hier enkel gegevens van personen worden verwerkt, waaruit uw interesse in onze aanbiedingen en diensten blijkt, valt niet daarvan uit te gaan dat daardoor basisrechten van de betrokken personen worden beperkt.

      2.2. Local Storage

      Om het gebruik van onze internetpagina voor u zo gemakkelijk mogelijk te maken, wordt naast cookies ook de zogenaamde Local Storage techniek (ook „Lokale gegevens“ en „Lokaal geheugen“ genaamd) gebruikt. Daarbij worden gegevens lokaal in de cache van uw browser opgeslagen, die ook na het sluiten van het browservenster of het beëindigen van het programma - zoverre u de cache niet wist - verder kunnen bestaan en worden uitgelezen. Hier wordt volgende informatie opgeslagen:

      1. appFileName: Hier wordt de bestandsnaam van het geïntegreerd JavaScript-bestand opgeslagen. Dit is nodig om de locale storage (en andere browser-geheugens) leeg te maken, zodra een nieuw JavaScript-bestand beschikbaar is. Zo wordt verzekerd dat het geheugen in uw browser identiek is met wat we in de code activeren.
      2. appFileDate: Hier wordt parallel op appFileName de datum opgeslagen. Dat is primair voor de controle in de ontwikkeling bedacht zodat we bij problemen de mogelijke fouten sneller kunnen lokaliseren.
      3. navBarFontSize: Dat is de grootte van het lettertype van het hoofdmenu. Verschillende talen hebben verschillende woordlengtes, daarom wordt de grootte van het lettertype dynamisch gezet en bewaard, zodat het hoofdmenu steeds eenregelig blijft.
      4. search: Hier worden uw zoekparameters (bijv. reisdatum, aantal personen, objecttype) opgeslagen.

      Het gebruik van de Local Storage dient om de usability te verbeteren. De verwerking van deze gegevens is gebaseerd op artikel 6, lid 1, zin 1, letter f) AGV. Adrialin GmbH en Adrialin Blue GmbH beogen het rechtmatig belang, de gebruiksvriendelijkheid van uw website te optimaliseren om de verkoop van hun reisaanbiedingen te verhogen. Aangezien hier enkel gegevens van personen worden verwerkt, waaruit uw interesse in onze aanbiedingen en diensten blijkt, valt niet daarvan uit te gaan dat daardoor basisrechten van de betrokken personen worden beperkt.

      Als u wilt dat Local-Storage-functies worden gebruikt, dan kunt u dat in de instellingen van uw betreffende browser afhankelijk van het platform in het besturingssysteem van de betreffende app regelen.

      2.3. Google Analytics

      Om ons aanbod verder te kunnen verbeteren, verzamelen we statistische gegevens over het gebruik ervan. Daarvoor gebruiken we de dienst Google Analytics. Er is daardoor verzekerd dat er geen koppeling met bovengenoemde cookies gebeurt. Google verplicht ons tot het weergeven van de volgende verklaring:

      Deze website gebruikt Google Analytics, een webanalysedienst van Google Inc. („Google“). Google Analytics gebruikt zog. „Cookies“, tekstbestanden, die op uw computer worden opgeslagen en die een analyse van het gebruik van de website door u mogelijk maken. De door cookies gegenereerde informatie omtrent uw gebruik van deze website worden normaliter aan een server van Google in Amerika overgeleverd en daar opgeslagen. Op basis van de door ons geactiveerde IP-anonimiteit wordt uw IP-adres echter ingekort zodat alleen door het IP-adres geen toewijzing van de gebruiker mogelijk is. In opdracht van de beheerder van deze website zal Google deze informatie gebruiken om uw gebruik van de website te beoordelen om rapporten over de websiteactiviteiten samen te stellen en om andere met het websitegebruik en internetgebruik verbonden diensten tegenover de websitebeheerder te voltooien. De in het kader van Google Analytics door uw browser overgedragen IP-adres wordt niet met andere gegevens van Google samengebracht. U kunt de opslag van de cookies door een overeenkomstige instelling van uw browser-software verhinderen; we wijzen u er echter op dat u in dit geval eventueel niet alle functies van deze website volledig zult kunnen gebruiken. U kunt bovendien het registreren van de door de cookie verzamelde en op uw gebruik van de website betrokken gegevens (incl. uw ip-adres) aan Google, alsook de verwerking van deze gegevens door Google verhinderen, door de op de onderstaande link beschikbare browser-plugin te downloaden en te installeren. De huidige link is http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de

      Het wissen van de verzamelde gegevens gebeurt na 26 maanden

      2.4. Google Remarketing

      Op onze website worden met technologieën van Google (Google Remarketing-Tag) voor marketingdoeleinden gegevens verzameld en opgeslagen. Uit deze gegevens kunnen anonieme gebruikersprofielen worden opgesteld en in cookies worden opgeslagen. Externe aanbieders, inclusief Google, schakelen advertenties op websites op het internet in. Daarbij gebruiken derde aanbieders, inclusief Google, in het kader van de Remarketing-tag functie de cookies voor het inschakelen van advertenties op basis van uw vorige bezoeken aan onze website. De met de remarketing tag functie verzamelde gegevens worden zonder uw apart verleende goedkeuring niet daartoe gebruikt om u als bezoeker aan onze website persoonlijk te identificeren en niet met persoonsgegevens over het anonieme gebruikersprofiel samengebracht. U kunt het gebruik van cookies door Google deactiveren, door de pagina https://adssettings.google.com/authenticated op te roepen en te drukken op de knop &opt out&. Alternatief kunt u de deactiveringspagina van het netwerkreclame-initiatief onder http://www.networkadvertising.org/managing/opt_out.asp oproepen. Meer aanwijzingen omtrent de bepalingen van Google vindt u op http://www.google.com/intl/de/privacy.

      2.5. Google AdWords

      Deze website gebruikt Google Adwords, een online reclameprogramma van Google Inc. In dit verband wordt ook de conversion tracking gebruikt. Met behulp van het programma plaatst Google AdWords een cookie op uw pc, voor zover u via een Google-advertentie op onze website komt. Na 90 dagen verliest de cookie zijn geldigheid. De cookie bezit geen persoonlijke traceerbaarheid. Voor zover u als gebruiker onze website gebruikt en de cookie nog werkt, wordt voor ons samen met Google herkenbaar dat u op een overeenkomstige advertentie hebt geklikt en naar onze website werd doorverbonden. Elke Google AdWords-klant heeft daarbij een andere cookie. Op deze manier kunnen cookies niet via de websites van de AdWords-klant worden opgevolgd. Met behulp van de gegevens, die door de conversion cookies worden verzameld, kunnen conversion statistieken voor AdWords-klanten worden opgesteld. Zo ervaren we als klant het volledig aantal gebruikers, die op onze advertenties hebben gereageerd en naar de website werden doorverbonden We krijgen alleszins geen persoonsgegevens van u door. Zoverre u met het trackingprocedé niet akkoord gaat, kunt u de cookie van de Google Conversion Tracking via uw browser deactiveren. In dit geval gebruikt u de helpfunctie van de browser. Over de privacybepalingen van Google vindt u meer op http://www.google.de/policies/privacy/.

      2.6. Google reCAPTCHA

      Om voor voldoende dataveiligheid bij het overhandigen van formulieren zorg te dragen, gebruiken we bij het registreren als reisbureau bij de agentschapsaanmelding en in het contactformulier de service reCAPTCHA van het bedrijf Google Inc. Dit dient vooral voor het onderscheiden of de invoer door een natuurlijke persoon gebeurt of onjuist door machinale en geautomatiseerde verwerking zodat het formulier niet door robotten met spam worden gevuld. De service omvat de verzending van het IP-adres en evt. andere door Google voor de dienst reCAPTCHA benodigde gegevens aan Google. Hiervoor gelden de afwijkende bepalingen inzake gegevensbescherming van Google Inc. Meer informatie omtrent de privacyrichtlijnen van Google Inc. vindt u op http://www.google.de/intl/de/privacy of https://www.google.com/intl/de/policies/privacy/

      2.7. Google-Maps

      Deze website gebruikt Google Maps voor het weergeven van liggingsplannen. Google Maps wordt door Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA beheerd. Door het gebruik van deze website verklaart u zich akkoord met het registreren, verzamelen en gebruiken van de automatisch verzamelde en de door u ingevoerde gegevens door Google, een van zijn vertegenwoordigers, of derde aanbieders. Tot de verwerkte gegevens kunnen in het bijzonder IP-adressen en standplaatsgegevens van de gebruiker behoren, die echter niet zonder goedkeuring ervan (normaliter in het kader van de instellingen van uw mobiele apparaten uitgevoerd), worden verzameld. De gegevens kunnen in Amerika worden verwerkt. Privacybeleid: https://www.google.com/policies/privacy/, Opt-Out: https://adssettings.google.com/authenticated.

      2.8. Doel van de verwerking en rechtsgronden voor Google Services

      De Services Google Remarketing en Google AdWords worden door ons gebruikt om het succes van onze marketingcampagnes te controleren en te besturen.

      Google Analytics wordt voor ons voor het verkrijgen van informatie over het gebruik van onze internetpagina gebruikt om de gebruiksvriendelijheid van onze website te kunnen optimaliseren.

      Google Maps wordt door ons gebruikt om liggingsplannen van onze objecten in de objectbeschrijvingen weer te geven en voor onze producten daardoor beter reclame te kunnen maken.

      Google reCAPTCHA wordt door ons gebruikt om formulieren tegen misbruik of zelfs hackeraanvallen te beschermen en dient zodoende ook voor de veiligheid van uw persoonsgegevens.

      Als online reisonderneming hebben we een rechtmatig belang, het succes van onze marketingacties te controleren en te besturen, informatie over het gebruik van onze internetpagina te winnen en deze tegen misbruik te beveiligen en voor onze producten zo goed als mogelijk reclame te maken om de omzet te verhogen. Dit is voor ons zonder het beschikbaar stellen van de gegevens niet mogelijk. De rechtsgrond voor de verwerking van de gegevens vormt hier dus artikel 6, lid 1, zin 1, letter f) AVG.

      2.9. SSL-versleuteling

      Dankzij de prestatiesterke SSL-coderingstechnologie (Secure Sockets Layer) , alsook door de door alle gangbare browsers ondersteunde PCT-veiligheidsstandaards (Private Communication Technology) zijn al uw transacties beschermd. SSL versleutelt uw persoonsgegevens, alvorens ze via het internet worden verstuurd. Daardoor wordt de bedrijfsafhandeling via het internet net zo veilig als via telefoon. Als uw browser geen veilige transacties ondersteunt, of u geen online transacties wilt uitvoeren, kunt u ons bij uw bestelling op +31 (0)20 499 0853 van maandag tot vrijdag (behalve op feestdagen) van 9-18 uur opbellen. Een medewerker neemt uw informatie persoonlijk aan.

      2.10. Koppeling naar andere pagina's

      Met oordeel van mei 1998 heeft de bevoegde rechtbank Hamburg besloten dat men door de integratie van externe links de inhouden van de gekoppelde pagina eveneens mede moet verantwoorden. Dit kan volgens de bevoegde rechtbank enkel daardoor worden verhinderd dat men van deze inhouden uitdrukkelijk afstand neemt, wat we met deze verklaring doen. Vreemde inhouden op pagina's, die via links van deze website worden bereikt, maken Adrialin GmbH en Adrialin Blue GmbH zich niet eigen en zijn hiervoor niet verantwoordelijk. Van niet-toegestane of tweeduidige inhouden nemen Adrialin GmbH en Adrialin Blue GmbH uitdrukkelijk afstand.

      3. Facebook Fanpage

      Als u onze Facebook Fanpage bezoekt, worden daar persoonlijke gegevens van u geregistreerd. Als u aangemeld bent, zijn dat uw bij Facebook bekende profielgegevens. In elk geval zijn dat uw ip-adres en browser-infomatie. Deze gegevens worden door Facebook Ireland en ons als gemeenschappelijke verantwoordelijke verwerkt. De betreffende overeenkomst kunt u hier nalezen: https://www.facebook.com/legal/terms/page_controller_addendum

      De overeenkomst gebeurt op basis van artikel 6 lid 1 UA 1 letter f EU-DSGVO (onze overwegende rechtmatige belangen van bedrijfseconomische en communicatieve aard op de aanbieding van een informatie- en communicatiekanaal in de sociale media, hier facebook). Alle rechten zoals hier in de privacyverklaring vermeld, gelden ook voor de facebook fanpage.

      4. Verwerking van de gegevens van klanten en geïnteresseerden

      4.1. Doeleinden en rechtsgronden van de dataverwerking, consequenties van de niet-beschikbaarstelling en duur van de opslag

      4.1.1. Contactformulier op onze website en e-mails

      Uw communicatiegegevens en berichten, die u ons via het contactformulier op onze website of via e-mail overhandigt, worden door ons voor het verwerken van uw aanvraag voor een bepaalde reisofferte of uw boeking, het opstellen van offertes op uw vraag en voor vragen gedurende een periode van 6 jaar opgeslagen. Het verzamelen, opslaan en doorgeven gebeurt zodoende voor voorafgaande contractuele maatregelen op aanvraag van de betrokken persoon en het vervullen van de overeenkomst van de betrokken persoon op basis van artikel 6, lid 1, zin 1, letter b) AVG. Zonder de beschikbaarstelling van deze gegevens is het voor ons niet mogelijk om uw vragen te beantwoorden.

      4.1.2. Gegevens die u aan ons bij de boeking verstuurt

      Bij de boeking geeft u ons uw naam en uw voornaam, alsook evt. de naam en voornaam van de medereizigers, uw adres, communicatiegegevens, geboortedatums, evt. de leeftijd van de kinderen en uw betalingsgegevens. Verder wordt het ip-adres gelogd en opgeslagen. Voor zover u de boeking niet zelf maar via een reisbureau uitvoert, worden de gegevens door uw reisbureau aan ons overhandigd. Het beschikbaar stellen van deze gegevens is voor de contractafsluiting vereist. Deze worden voor volgende doeleinden gebruikt:

      1. Vervullen van de met ons afgesloten reisovereenkomst
        Boeking, omboeking en evt. annulering van reisdiensten bij dienstverleners
      2. Facturatie
        Facturen, elektronisch betalingsverkeer en creditcardbetalingen, aanmaningen, incasso, afrekening met dienstverleners
      3. Servicediensten
        Boekingsbevestiging, registratie van gastenwensen, klachten, schademeldingen (reisterugtredingskostenbescherming), opstellen van reisdocumenten
      4. Gastenenquêtes en marketingacties
        Beoordelingen van de reisdiensten en onze diensten, informatie over reisaanbiedingen.

      De gegevens, voor het vervullen van de reisovereenkomst, de facturatie en de servicediensten worden op rechtsgrond van de vervulling van een overeenkomst of voorafgaande contactuele maatregelen conf. artikel 6, lid 1, zin 1, letter b) AVG verwerkt. Zonder het beschikbaar stellen van deze gegevens is het voor ons niet mogelijk om de gewenste reisdiensten bij de dienstverleners voor u te boeken, uw aanvragen te beantwoorden, uw reisdocumenten te sturen en de reisovereenkomst met u te vervolledigen.

      Voor gastenenquêtes en marketingacties vormt artikel 6, lid 1, zin 1, letter f) de rechtsgrond. Adrialin GmbH en Adrialin Blue GmbH hebben een rechtmatig belang, de geboekte reisdiensten en de eigen servicediensten voor kwaliteitszekering van hun klanten te laten beoordelen en voor hun reisaanbiedingen reclame te maken om de omzet te verhogen. Aangezien beoordelingsverzoeken en reisaanbiedingen enkel aan bestaande klanten worden verstuurd, die reeds hun interesse in onze aanbiedingen en diensten hebben bekend gemaakt, valt niet daarvan uit te gaan dat daardoor basisrechten van de betrokken personen worden geschonden. Zonder het beschikbaar stellen van deze gegevens is het niet mogelijk om een beoordeling over onze service en/of de geboekte reisdiensten af te geven en reisaanbiedingen te ontvangen. Dit toezenden kunt u echter tegenspreken, zonder dat hiervoor andere dan de overdrachtkosten naast de basistarieven ontstaan, door een e-mail te sturen naar <a href=&mailto:dataprivacy@adrialin.com&>dataprivacy@adrialin.com</a>. Na ontvangst van uw protest zullen we de verzending stoppen.

      Contractgegevens worden voor een periode van 6 jaar opgeslagen. Voor facturen en financiële transacties bestaat een wettelijke bewaarperiode van 10 jaar.

      4.2. Ontvanger van de gegevens

      Uw gegevens worden in onze eigen backendsystemen op gehoste servers en een cloudserver opgeslagen. Hiertoe hebben onze eigen medewerkers, alsook de medewerkers in onze moederonderneming en de dochtermaatschappij toegang, aangezien deze voor ons de klantenbegeleiding overnemen en hiervoor toegang tot uw boeking en uw gegevens nodig hebben. Eveneens heeft onze belastingconsulent toegang nodig aangezien deze voor ons de financiële boekhouding overneemt en voor de boeking van inkomende betalingen toegang nodig heeft tot ons systeem. Het doorgeven van uw gegevens gebeurt hier op rechtsgrond van de contractvervulling en de vervulling van een wettelijke plicht, waaraan we als verantwoordelijke onderhevig zijn (artikel 6, lid 1, zin 1, letters b) en c) AVG).

      Afhankelijk van welke aanbieding u bij ons boekt, worden uw persoonsgegevens, ofwel rechtstreeks ofwel via reservatiesystemen en technische aanbieders, aan de dienstverleners (verhuurders, hotels, vliegtuigmaatschappijen, consolidators, incoming-agentschappen, beddendatabanken, huurautoaanbieder) doorgegeven. Het doorgeven van uw gegevens is gebaseerd in dit geval op het vervullen van de reisovereenkomst met u (artikel 6, lid 1, zin 1, letter b) AVG).

      Facturatie- en betalingsgegevens worden aan technische aanbieders, geldinstellingen en betalingsdienstverleners, onze belastingconsulenten, alsook evt. op vraag aan de belastingdiensten doorgegeven. In zoverre u uw boeking via creditcard of sofort-overschrijving betaalt, geeft u uw betalingsgegevens op in ons boekingsformulier geïntegreerd formulier van BS PAYONE GmbH, dat de gegevens op eigen verantwoordelijkheid voor ons verwerkt. Uw betalingsgegevens worden in dit geval niet in onze systemen opgeslagen. De rechtsgrond voor het doorgeven van uw gegevens aan technische aanbieders, geldinstellingen en betalingsdienstverleners vormt de vervulling van de reisovereenkomst met u (artikel 6, lid 1, letter b) AVG). Het doorgeven aan de belastingsconsulent en evt. aan de belastingsinstanties is gebaseerd op het vervullen van een wettelijke verplichting van onze kant conf. artikel 6, lid 1, zin 1, letter c) AVG.

      Als u uw betalingsplichten niet nakomt, worden uw gegevens na betreffende aanmaning doorgegeven aan de incassodienst. In geval van een rechtsgeding kunnen gegevens aan de advocaat of de rechtbank worden doorgegeven. Het doorgeven van uw gegevens gebeurt voor de bedrijfsbelangen op basis van artikel 6, lid 1, zin 1, letter f) AGV.

      Voor de klantenbevraging kunnen de gegevens aan Trustpilot A/S, Pilestrædet 58, 5, 1112 Copenhagen, Denemarken en aan TÜV Saarland Holding GmbH, Am TÜV 1, 66280 Sulzbach/Saar, Duitsland worden verzonden. Het doorgeven van de gegevens gebeurt in het kader van het rechtmatig belang van Adrialin GmbH en Adrialin Blue GmbH op basis van artikel 6, lid 1, zin 1, letter f) AVG.

      Voor zover voor het overdragen van uw gegevens dienstverleners en reserveringssystemen in aanspraak worden genomen, werden deze door ons zorgvuldig geselecteerd, schriftelijk daartoe de opdracht gegeven en zijn aan onze instructies gebonden. Ze worden door ons regelmatig gecontroleerd. De dienstverleners zullen deze gegevens niet aan derden doorgeven, maar ze na vervullen van de overeenkomst en het afsluiten van wettelijke opslagperioden wissen, voor zover u niet met een overstijgende opslag akkoord bent gegaan.

      4.3. Gegevensoverdracht in een ander land

      Uw gegevens worden bij ons op de firmazetel in Zwitserland verzameld en bewerkt. De gegevensoverdracht binnen Zwitserland is conform art. 45, lid 1 AVG toegestaan, aangezien Europese Commissie besloten heeft dat Zwitserland een gepast veiligheidsniveau biedt. Onze moeder- en dochtermaatschappijen en het belastingconsulentbureau, die toegang tot onze backendsystemen hebben, alsook technische dienstverleners en dienstverleners, aan wie uw gegevens worden doorgegeven, bevinden zich uitsluitend in de Europese Unie. Desalniettemin is het afhankelijk van uw reisbestemming mogelijk dat onze dienstverleners uw gegevens ook aan instanties of bedrijven in andere landen moeten doorgeven zodat de reisovereenkomst kan worden vervuld. In dit geval is de overdracht van uw persoonsgegevens gebaseerd op de uitzonderingsregel van artikel 49, lid 1, letter b) AVG, aangezien de overdracht voor het vervullen van de reisovereenkomst vereist is.

      5. Verwerking van de gegevens van zakenpartners en hun medewerkers

      5.1. Doeleinden en rechtsgronden van de dataverwerking, consequenties van de niet-beschikbaarstelling en duur van de opslag

      5.1.1. Reisbureaus en vrije handelsvertegenwoordigers

      Als reisbureau of vrije handelsvertegenwoordiger hebt u de mogelijkheid om u op onze website voor agentschaplogin te registreren. De gegevens die u ons in deze samenhang overhandigt, worden door ons gebruikt om snel met u contact te kunnen opnemen betreffende een gemaakte boeking en de provisie met u te kunnen afrekenen en te kunnen uitbetalen. Voor zover worden uw gegevens op de rechtsgrond van de vervulling van een overeenkomst of maatregelen voorafgaand aan het contract conf. artikel 6, lid 1, zin 1, letter b) AVG verwerkt. Zonder het beschikbaar stellen van de gegevens is het niet mogelijk als reisbureau een boeking bij ons te maken en een provisie voor de bemiddeling van onze reizen te ontvangen. Het wissen van contractgegevens gebeurt 6 jaar na het beëindigen van de contractuele relatie. Voor de provisieafrekeningen en financiële transacties geldt een wettelijke bewaarperiode van 10 jaar.

      5.1.2. Dienstverlener: verhuurder, hotel, partneragentschap, beddendatabank, huurautoaanbieder, vliegtuigmaatschappijen, consolidator

      De gegevens die u ons als dienstverlener ter beschikking stelt, worden door ons voor een snelle contactopname betreffende afzonderlijke bepalingen van de contractrelatie, een concrete boeking, het opstellen van reisdocumenten voor onze klanten en voor de afrekening en uitbetaling van de boekingen gebruikt. Voor zover worden uw gegevens op de rechtsgrond van de vervulling van een overeenkomst of maatregelen voorafgaand aan het contract conf. artikel 6, lid 1, zin 1, letter b) AVG verwerkt. Zonder het beschikbaar stellen van de gegevens is het voor ons niet mogelijk om reisdiensten voor onze klanten bij u te boeken en de overeengekomen gelden voor de boekingen aan u te betalen. Het wissen van contractgegevens gebeurt 6 jaar na het beëindigen van de contractuele relatie. Voor de dienstverlenerafrekeningen en financiële transacties geldt een wettelijke bewaarperiode van 10 jaar.

      5.1.3 Andere zakenpartners

      Als zakenpartner stelt u ons vaak de contactgegevens van uw medewerkers ter beschikking. Deze worden voor een snelle contactopname betreffende afzonderlijke bepalingen van de contractuele relatie of voor algemene vragen opgeslagen en gebruikt. De verwerking is gebaseerd op de rechtsgrond van het vervullen van een overeenkomst of maatregelen voorafgaand aan het contract conf. artikel 6, lid 1, zin 1, letter b) AVG. Zonder het beschikbaar stellen van deze gegevens is het niet mogelijk voor ons om snel contact met u op te nemen. Het wissen van uw gegevens gebeurt onmiddellijk na het wisselen van de contactpersoon, of ten laatste 6 jaar na het beëindigen van de contractuele relaties. Voor facturen, die u voor ons opmaakt en financiële transacties geldt een wettelijke bewaarperiode van 10 jaar.

      5.2. Ontvanger van de gegevens

      Uw gegevens als reisbureau, vrije handelsvertegenwoordiger of dienstverlener worden in onze eigen backendsystemen op gehoste servers en een cloudserver opgeslagen. Hiertoe hebben onze eigen medewerkers, alsook de medewerkers in ons moederbedrijf en de dochtermaatschappij toegang, aangezien deze voor ons de agentschap- en dienstverlenersbegeleiding overnemen en hiervoor toegang moeten hebben tot uw gegevens. Het doorgeven aan deze instanties is gebaseerd op de basis van het vervullen van een overeenkomstig met u conf. artikel 6, lid 1, zin 1, letter b) AVG. Eveneens heeft onze belastingconsulent toegang hiertoe aangezien deze voor ons de financiële boekhouding overneemt om de provisie- en dienstverleningsafrekeningen te kunnen boeken en de overeenkomstige bedragen aan u te kunnen uitbetalen. Het doorgeven van de gegevens gebeurt voor het vervullen van een rechtelijke verplichting door ons (artikel 6, lid 1, zin 1, letter c) AGV).

      Als dienstverlener stelt u ons normaliter de coördinaten van uw objecten ter beschikking. We gebruiken deze om de ligging ervan op onze internetpagina in liggingsplannen op Google-maps weer te geven en voor uw objecten overeenkomstig reclame te maken. Verder geeft u deze samen met uw naam, uw adres en evt. uw communicatiegegevens en een aankomstbeschrijving met de reisdocumenten aan onze klant door, zodat deze het geboekte object probleemloos kunnen vinden. Het doorgeven van uw gegevens gebeurt zodoende in het kader van de vervulling van de overeenkomst met u op grond van artikel 6, lid 1, zin 1, letter b) AGV.

      Als andere zakenpartner worden de communicatiegegevens van uw contactpersoon door een van onze bevoegde medewerkers in diens e-mailbeheerprogramma opgeslagen. Zo is gegarandeerd dat enkel deze uw persoonsgegevens kan verwerken. Het doorgeven aan andere instanties gebeurt enkel met uw goedkeuring

      Facturatie- en betalingsgegevens worden aan technische aanbieders, geldinstellingen en betalingsdienstverleners, voor het vervullen van het contract conform artikel 6, lid 1, zin 1, letter b) AVG verzonden. Verder worden de gegevens aan onze belastingconsulent voor de financiële boekhouding alsook evt. op vraag aan de belastingsinstanties doorgegeven. Basis voor de overdracht van uw gegevens vormt het vervullen van een rechtelijke verplichting van onze zijde conf. artikel 6, lid 1, zin 1, letter c) AVG.

      In geval van een rechtsgeding kunnen gegevens aan de advocaat of de rechtbank worden doorgegeven. Het doorgeven van uw gegevens gebeurt voor de bedrijfsbelangen op basis van artikel 6, lid 1, zin 1, letter f) AGV.

      Voor zover voor het doorgeven van uw gegevens technische dienstverleners in aanspraak worden genomen, werden deze door ons zorgvuldig geselecteerd, kregen ze schriftelijk daartoe de opdracht en zijn ze aan onze instructies gebonden. Ze worden door ons regelmatig gecontroleerd. De dienstverleners zullen deze gegevens niet aan derden doorgeven, maar ze na vervullen van de overeenkomst en het afsluiten van wettelijke opslagperioden wissen, voor zover u niet met een overstijgende opslag akkoord bent gegaan.

      5.3. Gegevensoverdracht in een ander land

      Uw gegevens worden bij ons op de firmazetel in Zwitserland verzameld en bewerkt. De gegevensoverdracht binnen Zwitserland is conform art. 45, lid 1 AVG toegestaan, aangezien Europese Commissie besloten heeft dat Zwitserland een gepast veiligheidsniveau biedt. Onze moeder- en dochtermaatschappijen, alsook het belastingconsulentbureau, die toegang tot onze backendsystemen hebben, bevinden zich uitsluitend in de Europese Unie.

      Voor het weergeven van de liggingsplannen in Google Maps kunnen de coördinaten van uw objecten aan Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA worden doorgestuurd. De gegevensoverdracht naar Amerika is toegestaan aangezien de Europese Commissie besloten heeft dat Amerika een gepast veiligheidsniveau biedt (art. 45 lid 1 AVG) en aangezien het doorgeven voor het vervullen van de dienstverlenerovereenkomst vereist is (artikel 49, lid 1, letter b) AVG).

      6. Uw privacyrechten

      U hebt het recht om van ons steeds informatie te eisen over uw opgeslagen persoonsgegevens bij ons (artikel 15 AVG). Dit betreft ook de ontvangers of categorieën van ontvangers, aan wie deze gegevens worden doorgegeven en voor het opslaan. Bovendien hebt u het recht, onder de voorwaarden van artikel 16 AVG het corrigeren en/of onder de voorwaarden van artikel 17 AVG het wissen en/of onder de voorwaarden van artikel 18 AVG het beperken van de verwerking te eisen. Verder kunt u onder de voorwaarden van artikel 20 AVG steeds een gegevensoverdracht eisen - voor zover de gegevens nog bij ons zijn opgeslagen.

      In geval van een verwerking van persoonsgegevens voor het waarnemen van in openbaar belang liggende opdrachten (artikel 6, lid 1, zin 1, letter e) AVG) of voor het waarnemen van rechtmatige belangen (artikel 6, lid 1, zin 1 letter f) AVG), kunt u de verwerking van de u betreffende persoonsgegevens steeds met toekomstige werking tegenspreken. In geval van tegenspraak moeten we elke andere verwerking van uw gegevens voor de bovengenoemde doeleinden stoppen, hetzij dat

      - er verplichte, beschermenswaardige redenen voor een verwerking optreden, die uw belangen, rechten en vrijheden overwegen of
      - de verwerking is voor het indienen, uitoefenen of verdedigen van rechtsaanspraken vereist.

      Onder de voorwaarden van de artikel 21, lid 1 AVG kan de gegevensverwerking om redenen, die uit de bijzonder situatie van de betrokken persoon ontstaan, worden tegengesproken.

      Bovendien hebt u de mogelijkheid om bij beëdigde gemachtigde inzake privacy- en openbaarheid (www.edoeb.admin.ch) klacht in te dienen omtrent zaken inzake privacybepalingen.

      7. Contact

      Op basis van de wettelijke raamvoorwaarden zijn we niet verplicht tot het aanstellen van een verantwoordelijke inzake gegevensbescherming Alle informatiewensen, toelichtingsvragen, herroepingen of protesten inzake gegevensverwerking richt u via e-mail aan dataprivacy@adrialin.com of via brief aan de onder 1. genoemd adres.. Voor meer informatie verwijzen we naar de volledige tekst van de AVG die op het internet op https://gdpr-info.eu beschikbaar is.