Odredišta
    smještajnejedinice

      Zaštita podataka

      Što se tiče Vaših osobnih podataka, želimo da se na mrežnim stranicama tvrtki Adrialin GmbH i Adrialin Blue GmbH (www.adrialin.com) možete osjećati sigurno. Stoga Vas u nastavku želimo izvijestiti o tome u koju svrhu prikupljamo i obrađujemo Vaše podatke i kako Vi možete realizirati svoja prava.

      1. Ime i podaci za kontakt odgovorne osobe i zastupnika

      Odgovoran za osobne podatke u okviru rezervacija samo smještaja i posredovanja najma vozila u skladu s člankom 4., stavak 7. Opće uredbe o zaštiti podataka
      Odgovoran za osobne podatke u okviru rezervacija paket aranžmana zrakoplovom u skladu s člankom 4., stavak 7. Opće uredbe o zaštiti podataka
      Adrialin GmbH
      Werftestrasse 4
      6005 Luzern
      Švicarska
      Broj telefona: 0800 73 73
      E-Mail: hr@adrialin.com
      Direktor: Markus Graw
      Adrialin Blue GmbH
      Werftestrasse 4
      6005 Luzern
      Švicarska
      Broj telefona: 0800 73 73
      E-Mail: hr@adrialin.com
      Direktor: Markus Graw

      Zastupnik tvrtki Adrialin GmbH i Adrialin Blue GmbH u Europskoj uniji za pitanja u svezi s obradom osobnih podataka je
      Adrialin GmbH
      Klehestraße 3-5
      76571 Gaggenau
      Njemačka
      Broj telefona: 0800 73 73
      E-Mail: hr@adrialin.com
      Direktor: Josip Sojat

      2. Opće informacije za posjetitelje ove mrežne stranice

      2.1. Cookies

      Za proces rezervacije Vaš preglednik djelomično pohranjuje kolačiće na tvrdi disk Vašeg računala. Pri tome se radi o tekstualnim datotekama koje Vi u svakom trenutku možete obrisati. Većina web preglednika prihvaća kolačiće automatski. Vi možete postavke svog preglednika promijeniti i individualno.

      Svoj preglednik može namjestiti tako da Vas informira o postavljanju kolačića i da Vi od slučaja do slučaja odlučujete o prihvaćanju ili načelno isključite prihvaćanje kolačića. U slučaju neprihvaćanja kolačića funkcionalnost našeg portala može biti ograničena.

      Nakon Vaše sesije pohranjuju se sljedeći kolačići:

      -pid: Ovo je kolačić koji se postavlja samo onda, ako Vi dolazite s partnerske stranice koja ima poveznicu na Adrialin. Pohranjuje se samo identifikacijski broj partnera. Trajanje: 30 dana

      -utm_term: Ovaj kolačić se koristi, kada Vas se proslijeđuje s jedne od mrežnih stranica HomeToGo na našu mrežnu stranicu. Pri tome se pohranjuje klik ID preko kojeg ste proslijeđeni nama. Ista također ne refencira nikakve osobne podatke, već ih HomeToGo koristi za interne statistike (npr. tržište rezervacije, koji je objekt odabran, koji filtri su se koristili, itd.). Trajanje: 30 dana

      Ovi kolačići služe za kontrolu uspjeha marketinških akcija. Bez stavljanja ovih podataka na raspolaganje mi nismo u mogućnosti analizirati marketinške kampanje i istima upravljati na odgovarajući način. Obrada ovih podataka time počiva na članku 6., stavak 1., 1. rečenica, slovo f) Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka. Tvrtke Adrialin GmbH i Adrialin Blue GmbH imaju legitimni interes da analiziraju uspjeh svojih promidžbenim kampanja i da istima upravljaju na odgovarajući način. Kako se ovdje obrađuju podaci osoba koje su iskazale svoj interes za naše ponude i usluge, ne mora se poći od toga da su time ograničena osnovna prava dotičnih osoba.

      -seen_on: Ovaj kolačić se koristi, ako ste Vi preko nekog našeg promidžbenog oglasa na nekoj drugoj mrežnoj stranici dospjeli do našeg opisa objekta ili putovanja i tamo se onda postavlja. Pri tome se pohranjuje kod odgovarajuće mrežne stranice s koje ste došli na našu stranicu. Ako izvršite rezervaciju, onda će se na stranici rezervacije na temelju kolačića odlučiti treba li se izvršiti kod za takozvani Conversion tracking. Na taj način možemo ustanoviti koji promidžbeni oglasi onda rezultiraju rezervacijom. Pri tome se međutim ne referenciraju nikakvi osobni podaci. Trajanje: 30 dana

      -cookieconsent_status: Ovo je kolačić koji se postavlja, čim ste prihvatili korištenje kolačića. Time se obavijest ne prikazuje pri svakom novom pozivanju stranice. Trajanje: 1 godina.

      -XSRF-TOKEN: Ovaj kolačič služi za zaštitu promjena podataka od strane trećih osoba. Ovaj kolačić nije vezan ni na kakvo fiksno vrijeme trajanja i ponovo se postavlja prilkom svakog pozivanja stranice.

      -adrialin_session: Ovaj kolačić služi za identifikaciju aktualne sesije pretraživača. Trajanje: 60 minuta

      Ovi kolačići služe za poboljšanje jednostavnosti korištenja naše mrežne stranice. Obrada ovih podataka time počiva na članku 6., stavak 1., 1. rečenica, slovo f) Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka. Tvrtke Adrialin GmbH i Adrialin Blue GmbH imaju legitimni interes optimizirati jednostavnost korištenja Vaše prisutnosti na Internetu, kako bi povećale prodaju svojih ponuda putovanja. Kako se ovdje obrađuju podaci osoba koje su iskazale svoj interes za naše ponude i usluge, ne mora se poći od toga da su time ograničena osnovna prava dotičnih osoba.

      2.2. Local Storage

      Kako bismo Vam što je moguće više olakšali korištenje naše mrežne stranice, osim kolačiča koristi se i takozvana tehnika Local Storage (koja se još zove i „lokalni podaci“ i „lokalna memorija“). Pri tome se podaci pohranjuju lokalno u cacheu pretraživača, tako da oni i nakon zatvaranja prozora pretraživača ili završetka programa - ukoliko ne brišete cache - postoje i dalje i mogu se pročitati. Ovdje se pohranjuju sljedeće informacije:

      1. appFileName: Ovdje se pohranjuje ime datoteke uključene JavaScript datoteke. Ovo je potrebno kako bi se ispraznilo lokalno pohranjivanje (i druge memorije pretraživača), čim postoji nova JavaScript datoteka. Time se osigurava da je memorija u Vašem pretraživaču identična s onim što mi spominjemo u kodu,
      2. appFileDate: Ovdje se paralelno s appFileName pohranjuje datum. To je primarno zamišljeno za praćenje u razvoju, tako da mi u slučaju problema možemo brže lokalizirati moguće greške.
      3. navBarFontSize: Ovo je veličina pisma glavnog izbornika. Različiti jezici imaju različite dužine riječi, stoga se veličina pisma postavlja dinamično i pamti se, tako da glavni izbornik uvijek bude u jednom redu.
      4. search: Ovdje se pohranjuju Vaši parametri pretraživanja (npr. termim putovanja, broj osoba, vrsta objekta).

      Korištenje lokalne pohrane služi poboljšanju korištenja. Obrada ovih podataka time počiva na članku 6., stavak 1., 1. rečenica, slovo f) Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka. Tvrtke Adrialin GmbH i Adrialin Blue GmbH imaju legitimni interes optimizirati jednostavnost korištenja Vaše prisutnosti na Internetu, kako bi povećale prodaju svojih ponuda putovanja. Kako se ovdje obrađuju podaci osoba koje su iskazale svoj interes za naše ponude i usluge, ne mora se poći od toga da su time ograničena osnovna prava dotičnih osoba.

      Ako ne želite da se koristi funkcija lokalnog pohranjivanja (local storage), onda time možete upravljati u postavkama svog odgovarajućeg pretraživača u ovisnosti o platformi u operativnom sustavu dotične aplikacije.

      2.3. Google Analytics

      Kako bismo našu ponudu mogli i nadalje poboljšavati, prikupljamo statističke podatke o njenom korištenju. U tu svrhu koristimo uslugu Google Analytics. Time je osigurano da ne može doći do povezivanja s gore navedenim kolačićima. Google nas obvezuje na navođenje sljedeće izjave:

      Ova mrežna stranica koristi Google Analytics, uslugu analize weba tvrtke Google Inc. („Google“). Google Analytics koristi tzv. &kolačiće& (Cookies), tekstualne datoteke koje se pohranjuju na Vašem računalu i omogućavaju analizu Vašeg korištenja mrežne stranice. Informacije koje o Vašem korištenju ove mrežne stranice stvara kolačić, u pravilu se prosljeđuju na Googleov poslužitelj u SAD-u i tamo pohranjuju. Na temelju IP anonimizacije koju smo aktivirali, Vaša će se IP adresa skratiti, tako da samo na temelju IP adrese nije moguće povezivanje s korisnikom. Po nalogu operatera ove mrežne stranice Google će koristiti ove informacije, kako bi analizirao Vaše korištenje mrežne stranice, sastavio izvješća o aktivnostima na mrežnoj stranici i kako bi operateru mrežne stranice pružio daljnje usluge povezane s korištenjem mrežne stranice i s pristupom Internetu. IP adresa koju nam je dostavio Vaš preglednik u okviru Google Analytics, neće se spajati s drugim Googleovim podacima. Vi možete spriječiti pohranu kolačića odgovarajućim namještanjem softvera svog preglednika; skrećemo Vam, međutim, pozornost da u tom slučaju eventualno nećete moći koristiti sve funkcije ove mrežne stranice u punom opsegu. Osim toga Vi možete spriječiti prikupljanje podataka koje generiraju kolačići i koji se odnose na Vaše korištenje mrežne stranice (uklj. i Vašu IP adresu) od strane Googlea kao i obradu ovih podataka od strane Googlea na način da preuzmete i instalirate plug-in za preglednik koji je na raspolaganju pod sljedećom poveznicom. Aktualna poveznica je http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de

      Brisanje prikupljenih podataka vrši se nakon 26 mjeseci.

      2.4. Google Remarketing

      Na našoj mrežnoj stranici podaci se sakupljaju i pohranjuju u marketinške svrhe pomoću Googleove tehnologije (Google Remarketing-Tag). Iz ovih podataka mogu se izraditi anonimizirani korisnički profili i pohraniti u kolačićima. Treći ponuditelji, uključujući i Google, uključuju oglase na mrežnim stranicama na Internetu. Pri tome treći ponuditelji, uključujući i Google, u okviru funkcije Remarketing-Tag koriste kolačiće za uključenje oglasa na temelju Vaših prijašnjih posjeta našoj mrežnoj stranici. Podaci prikupljeni putem funkcije Remarketing-Tag neće se bez Vaše posebno dane suglasnosti koristiti za to da se Vas osobno identificira kao posjetitelja naše mrežne stranice i neće se spajati s osobnim podacima preko anonimiziranog korisničkog profila. Možete deaktivirati korištenje kolačića putem Googlea na način što ćete pozvati stranicu https://adssettings.google.com/authenticated i tamo aktivirati tipku &opt out&. Alternativno možete pozvati stranicu za deaktiviranje inicijative za mrežno oglašavanje pod http://www.networkadvertising.org/managing/opt_out.asp. Daljnje napomene o Googleovim odredbama naći ćete pod http://www.google.com/intl/de/privacy.

      2.5. Google AdWords

      Ova mrežna stranica koristi Google Adwords, online promidžbeni program tvrtke Google Inc. U svezi s time koristi se i praćenje razgovora (Conversion-Tracking). Google AdWords ostavlja pomoću programa kolačić na Vašem računalu, ukoliko na našu mrežnu stranicu dođete preko promidžbenog oglasa na Googleu. Nakon 90 dana kolačić prestaje važiti. Kolačić ne posjeduje nikakvu osobnu mogućnost slijeđenja. Ako kao korisnik koristite našu mrežnu stranicu i kolačić još radi, onda mi zajedno s Googleom možemo prepoznati da ste kliknuli na odgovarajući oglas i da Vas se proslijedilo na našu mrežnu stranicu. Svaki Google AdWords klijent pri tome ima drukčiji kolačić. Na ovaj se način kolačiće ne može pratiti preko mrežnih stranica AdWords klijenata. Pomoću podataka koji se sakupljaju pomoću kolačića za konverziju, mogu se izraditi statistike o konverziji AdWords klijenata. Na taj način mi kao klijent saznajemo ukupni broj korisnika koji su reagirali na naše oglase i koji su proslijeđeni na našu mrežnu stranicu. Vi nam doduše ne dostavljate nikakve osobne podatke. Ako niste suglasni s postupkom praćenja, možete kolačić alata Google-Conversion-Tracking deaktivirati preko svog preglednika. U tom slučaju Vas molimo da koristite funkciju preglednika Pomoć. O Googleovim odredbama o zaštiti podataka više možete saznati pod http://www.google.de/policies/privacy/.

      2.6. Google reCAPTCHA

      Kako bismo u dostatnoj mjeri vodili brigu o sigurnosti podataka prilikom dostave obrazaca, koristimo prilikom registracije kao putnička agencija u prijavi agencije te u obrascu za kontakt uslugu reCAPTCHA tvrtke Google Inc. Ovo služi prije svega za razlikovanje je li unos izvršila stvarna osoba ili se radi o zloporabi strojne ili automatizirane obrade, kako obrasce ne bi popunjavali roboti spam porukama. Usluga uključuje slanje IP adrese i eventualno daljnjih podataka Googleu koji su Googleu potrebni za uslugu reCAPTCHA. Za to vrijede drugačije odredbe o zaštiti podataka tvrtke Google Inc. Daljnje informacije o smjernicama tvrtke Google Inc. o zaštiti podataka možete naći pod http://www.google.de/intl/de/privacy ili https://www.google.com/intl/de/policies/privacy/

      2.7. Google-Maps

      Ova mrežna stranica koristi Google Maps za prikaz situacijskih planova. Operater aplikacije Google Maps je tvrtka Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, SAD. Korištenjem ove mrežne stranice izjavljujete da ste suglasni da Google, neki od njegovih zastupnika ili treći ponuditelj prikuplja, obrađuje te koristi automatski prikupljene i s Vaše strane upisane podatke. U obrađene podatke napose mogu spadati IP adrese i podaci o lokaciji korisnika koji se, međutim, ne prikupljaju bez njegovog odobrenja (što se u pravilu vrši u okviru postavki Vaših mobilnih uređaja). Podaci se mogu obrađivati u SAD-u. Izjava o zaštiti podataka: https://www.google.com/policies/privacy/, Opt-Out: https://adssettings.google.com/authenticated.

      2.8. Svrhe obrade i pravne osnove za Google usluge

      Koristimo usluge Google Remarketing i Google AdWords, kako bismo kontrolirali uspjeh naših marketinških kampanja i njima upravljali.

      Google Analytics se ovdje koristi u svrhu dobivanja informacija o korištenju naše internetske stranice, kako bismo mogli optimizirati jednostavnost korištenja naše mrežne stranice.

      Koristimo Google Maps, kako bismo prikazali položaj naših objekata u opisima objekata i kako bi na taj način mogli bolje reklamirati naše proizvode.

      Koristimo Google reCAPTCHA, kako bismo zaštitili obrasce od zloporabe ili čak napada hakera pa tako on služi i za zaštitu sigurnosti Vaših osobnih podataka.

      Kao online poduzeće za organizaciju putovanja imamo legitimni interes kontrolirati uspjeh naših marketinških akcija i istima upravljati, dobivati informacije o korištenju naše mrežne stranice i istu zaštititi od zloporabe te naše proizvode promovirati što je moguće bolje i povećati promet. To nam neće biti moguće bez stavljanja podataka na raspolaganje. Pravnu osnovu za obradu podataka ovdje čini članak 6., stavak 1., 1. rečenica, slovo b) Opće uredbe o zaštiti podataka

      2.9. SSL enkripcija

      Zahvaljujući snažnoj SSL-tehnologiji kodiranja (Secure Sockets Layer) te PCT-sigurnosnim standardima, koje podržavaju svi uobičajeni preglednici (Private Communication Technology) sve Vaše transakcije su zaštićene. SSL enkriptira Vaše osobne podatke, prije nego se pošalju Internetom. Zahvaljujući tome obavljanje poslova putem Interneta jednako je sigurno kao i putem telefona. Ako Vaš preglednik ne podupire sigurne transakcije ili Vi ne želite izvršiti online transakcije, možete nas prilikom svoje narudžbe nazvati na telefon +49 (0)7225 9880-0 od ponedjeljka do petka (osim u dane praznika) od 9-18 sati. Djelatnik će osobno preuzeti Vaše informacije.

      2.10. Poveznica na druge stranice

      Presudom iz svibnja 1998. g. Pokrajinski sud u Hamburgu je odlučio da se integracijom vanjskih poveznica eventualno mora snositi suodgovornost za sadržaje stranice na koju ukazuje poveznica. Ovo se u skladu s Pokrajinskim sudom može spriječiti samo tako da se izrijekom distancira od ovih sadržaja, što mi radimo ovom Izjavom. Strani sadržaji na stranicama do kojih se može doći preko poveznica na ovoj mrežnoj stranici, tvrtke Adrialin GmbH i Adrialin Blue GmbH ne prihvaćaju kao svoje i za to ne preuzimaju nikakvu odgovornost. Tvrtke Adrialin GmbH i Adrialin Blue GmbH izričito se distanciraju od nedopuštenih i dvoznačnih sadržaja.

      3. Facebook Fanpage

      Ako posjetite naš Facebook Fanpage, tamo će se obuhvatiti Vaši osobni podaci. Ako ste prijavljeni, to su Vaši podaci profila koji su navedeni Facebooku. U svakom slučaju to su Vaša IP adresa i informacije o pretraživaču. Ove podatke obrađujemo Facebook Irska i mi kao zajednički voditelji obrade. Odgovarajući sporazum možete ovdje pročitati: https://www.facebook.com/legal/terms/page_controller_addendum

      Obrada se vrši u skladu s čl. 6., stavak 1., podstavak 1., t. f) EU Opće uredbe o zaštiti podataka (naši pretežni opravdani interesi ekonomske i komunikacijske vrste za ponudu informacijskog i komunikacijskog kanala u društvenim medijima, ovdje Facebooku). Sva prava, kako je navedeno ovdje u Izjavi o zaštiti podataka, vrijede i za Facebook Fanpage.

      4. Obrada podataka kupaca i zainteresiranih osoba

      4.1. Svrhe i pravne osnove obrade podataka, posljedice nestavljanja podataka na raspolaganje i trajanje pohrane

      4.1.1. Obrazac za kontakt na našoj mrežnoj stranici i u e-pošti

      Vaše komunikacijske podatke i obavijesti koje ste nam dostavili putem obrasca za kontakt na našoj mrežnoj stranici ili putem e-pošte, mi ćemo u svrhu obrade Vašeg upita za određenu ponudu za putovanje ili Vaše rezervacije, za izradu ponuda temeljem Vašeg upita te za daljnja pitanja pohraniti u trajanju od 6 godina. Prikupljanje, pohranjivanje i prosljeđivanje se time vrši u svrhu predugovornih mjera na upit dotične osobe i izvršenja ugovora dotične osobe na temelju članka 6., stavak 1., 1. rečenica, slovo b) Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka. Ne možemo odgovoriti na Vaša pitanja, ako nam ove podatke ne stavite na raspolaganje.

      4.1.2. Podaci koje nam dostavljate prilikom rezervacije

      Prilikom rezervacije Vi nam dostavljate svoje prezime i ime te eventualno prezimena i imena suputnika, svoju adresu, podatke o komunikaciji, datume rođenja, eventualno starost djece i svoje podatke o plaćanju. Nadalje se logira i pohranjuje IP adresa. Ako rezervaciju niste izvršili sami, već preko neke turističke agencije, podatke će nam dostaviti Vaša turistička agencija. Davanje ovih podataka na raspolaganje potrebno je za zaključenje ugovora. Isti se koriste u sljedeće svrhe:

      1. Izvršenje ugovora o putovanju sklopljenog s nama
        Knjiženje, preknjiženje i eventualno storno usluga putovanja kod pružatelja usluga
      2. Fakturiranje
        Računi, elektronički platni promet i plaćanja kreditnim karticama, opomene, naplata, obračun s pružateljima usluga
      3. Servisne usluge
        Potvrda rezervacije, evidentiranje želja gostiju, reklamacije, prijave šteta (osiguranje od otkaza putovanja), izrada dokumentacije za putovanje
      4. Anketiranje gostiju i marketinške akcije
        Ocjene putnih usluga i naših usluga, informacije o ponudama za putovanja

      Podaci koji su potrebni za izvršenje ugovora o putovanju, fakturiranje i servisne usluge, obrađuju se na pravnom temelju izvršenja ugovora ili na temelju predugovornih mjera u skladu s člankom 6., stavak 1., 1. rečenica, slovo b) Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka. Bez stavljanja ovih podataka na raspolaganje nismo u mogućnosti za Vas rezervirati željene putne usluge kod nositelja usluga, odgovoriti na Vaše upite, poslati Vam Vašu dokumentaciju o putovanju i izvršiti s vama sklopljeni ugovor o putovanju.

      Pravnu osnovu za anketiranje gostiju i marketinške akcije čini članak 6., stavak 1., 1. rečenica, slovo f) Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka. Adrialin GmbH i Adrialin Blue GmbH imaju legitimni interes da rezervirane usluge putovanja i vlastite servisne usluge daju svojim kupcima da ih ocijene radi osiguranja kvalitete i da vrše promidžbu za svoje ponude putovanja, kako bi povećale promet. Kako se zahtjevi za ocjenu i ponude za putovanja mogu poslati samo postojećim klijentima koji su već iskazali svoj interes za naše ponude i usluge, ne treba poći od toga da su time povrijeđena osnovna prava dotičnih osoba. Ako se ovi podaci ne stave na raspolaganje, neće biti moguće ocijeniti naše usluge i/ili rezervirane putne usluge i Vama dostaviti ponude za putovanja. Možete uložiti prigovor na ovu dostavu, a da za to ne nastanu neki drugi troškovi osim troškova dostave prema osnovnim tarifama, i to na način da pošaljete e-poruku na <a href=&mailto:dataprivacy@adrialin.com&>dataprivacy@adrialin.com</a>. Nakon primitka Vašeg prigovora mi ćemo prekinuti slanje.

      Ugovorni podaci se pohranjuju na rok od 6 godina. Za račune i financijske transakcije postoji zakonski rok za pohranu od 10 godina.

      4.2. Primatelj podataka

      Vaši podaci se pohranjuju u našim vlastitim backend sustavima na host poslužiteljima te na cloud poslužitelju. Pristup istima imaju naši vlastiti djelatnici kao i djelatnici u našem društvu majci i u sestrinskom društvu, jer oni za nas preuzimaju brigu o kupcima i u tu svrhu im je potreban pristup Vašoj rezervaciji i Vašim podacima. Isto tako naš porezni savjetnik treba pristup tim podacima, jer on za nas preuzima financijsko knjigovodstvo i za proknjiženje ulaznih plaćanja potreban mu je pristup našem sustavu. Prosljeđivanje Vaših podataka vrši se ovdje na pravnom temelju izvršenja ugovora i izvršenju pravne obveze kojoj podliježemo kao odgovorna osoba (članak 6., stavak 1., 1. rečenica, slova b) i c) Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka).

      Neovisno o tome koju ćete ponudu kod nas rezervirati, Vaši osobni podaci će se ili direktno ili preko sustava rezerviranja i tehničkih ponuditelja proslijediti pružateljima usluga (iznajmljivačima, hotelima, zrakoplovnim kompanijama, konsolidatorima, incoming agencijama, bazama podataka o krevetima, iznajmljivačima vozila). Prosljeđivanje Vaših podataka počiva u ovom slučaju također na izvršenju ugovora o putovanju sklopljenog s Vama (članak 6., stavak 1., 1. rečenica, slovo b) Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka).

      Podaci o fakturiranju i plaćanju prosljeđuju se ponuditeljima tehničkih usluga, bankama i pružateljima usluga platnog prometa, našem poreznom savjetniku i eventualno na zahtjev poreznoj upravi. Ako svoju rezervaciju plaćate kreditnom karticom ili postupkom 'Sofortüberweisung', unosite svoje podatke za plaćanje u obrazac tvrtke BS PAYONE integriran u naš obrazac za rezervacije, koja za nas obrađuje podatke na vlastitu odgovornost. Vaši podaci o plaćanju u ovom se slučaju neće pohraniti u našim sustavima. Pravnu osnovu za prosljeđivanje Vaših podataka tehničkim ponuditeljima, bankama i pružateljima platnih usluga čini izvršenje ugovora o putovanju s Vama (članak 6., stavak 1., 1. rečenica, slovo b) Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka). Prosljeđivanje podataka poreznom savjetniku i eventualno poreznoj upravi počiva na izvršenju pravne obveze s naše strane u skladu sa člankom 6., stavak 1., 1. rečenica, slovo c) Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka.

      Ako ne ispunite svoje obveze plaćanja, Vaši će se podaci nakon odgovarajuće opomene proslijediti službi za naplatu. U slučaju pravnog spora podaci se mogu proslijediti odvjetniku ili sudu. Prosljeđivanje Vaših podataka vrši se stoga iz poslovnih interesa na temelju članka 6., stavak 1., 1. rečenica, slovo f) Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka.

      U svrhu ispitivanja kupaca podaci se mogu proslijediti tvrtkama Trustpilot A/S, Pilestrćdet 58, 5, 1112 Copenhagen, Danska i TÜV Saarland Holding GmbH, Am TÜV 1, 66280 Sulzbach/Saar, Njemačka. Prosljeđivanje podataka vrši se u okviru legitimnog interesa tvrtki Adrialin GmbH i Adrialin Blue GmbH na temelju članka 6., stavak 1., 1. rečenica, slovo f) Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka.

      Ako se za dostavu Vaših podataka koriste pružatelji usluga i sustavi rezervacije, onda smo iste pozorno odabrali, angažirali ih u pisanom obliku, a oni se moraju pridržavati naših uputa. Mi ih redovito kontroliramo. Pružatelji usluga neće ove podatke proslijediti trećim osobama, već će ih obrisati nakon izvršenja ugovora i završetka zakonskih rokova za pohranu, ukoliko Vi niste dali odobrenje za pohranu i nakon isteka tog roka.

      4.3. Dostava podataka u treću zemlju

      Vaše podatke sakupljamo ovdje u sjedištu tvrtke u Švicarskoj i ovdje ih obrađujemo. Dostava podataka unutar Švicarske dopuštena je u skladu s čl. 45., st. 1. Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka, s obzirom da je Europska komisija odlučila da Švicarska nudi primjerenu razinu zaštite. Naša društva majke i sestre te ured poreznog savjetnika koji imaju pristup našim backend sustavima, kao i pružatelji tehničkih usluga i nositelji usluga kojima se prosljeđuju Vaši podaci, nalaze se isključivo u Europskoj uniji. Unatoč tome moguće je, ovisno o Vašem odredištu putovanja, da naši pružatelji usluge Vaše podatke moraju poslati i nadležnim tijelima ili poduzećima u trećim zemljama, kako bi se izvršio ugovor o putovanju. U tom slučaju dostava Vaših osobnih podataka počiva na odredbi o iznimci iz članka 49., stavak 1., slovo b Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka, s obzirom da je dostava potrebna za izvršenje ugovora o putovanju.

      5. Obrada podataka poslovnih partnera i njihovih djelatnika

      5.1. Svrhe i pravne osnove obrade podataka, posljedice nestavljanja podataka na raspolaganje i trajanje pohrane

      5.1.1. Putničke agencije i trgovački zastupnici

      Kao putnička agencija ili kao slobodni trgovački zastupnik Vi imate mogućnost da se na našoj mrežnoj stranici registrirate za prijavu agencije. Podatke koje nam dostavljate u svezi s time, koristit ćemo za brzo uspostavljanje kontakta sa Vama u svezi s izvršenom rezervacijom, za obračun provizije s Vama te za isplatu. Utoliko se Vaši podaci obrađuju na pravnom temelju izvršenja predugovornih mjera u skladu sa člankom 6., stavak 1., 1. rečenica, slovo b) Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka. Ako se ovi podaci ne stave na raspolaganje, neće biti moguće kod nas izvršiti rezervaciju kao turistička agencija i primiti proviziju za posredovanje naših putovanja. Brisanje ugovornih podataka vrši se 6 godina nakon završetka ugovornog odnosa. Za obračune provizija i financijske transakcije vrijedi zakonski rok za pohranu od 10 godina.

      5.1.2. Pružatelji usluga: iznajmljivač, hotel, partnerska agencija, baza podataka o krevetima, iznajmljivač vozila, zrakoplovne kompanije, konslidator

      Podatke koje nam stavljate na raspolaganje kao izvršitelj usluge, mi ćemo koristiti u svrhu brze uspostave kontakta u svezi s pojedinim odredbama ugovornog odnosa, konkretnih rezervacija, izrade dokumentacije putovanja za naše kupce te za obračun i isplatu rezervacija. Utoliko se Vaši podaci obrađuju na pravnom temelju izvršenja predugovornih mjera u skladu sa člankom 6., stavak 1., 1. rečenica, slovo b) Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka. Bez stavljanja podataka na raspolaganje nama neće biti moguće kod Vas rezervirati usluge putovanja za naše kupce i isplatiti Vam ugovorene naknade za rezervacije. Brisanje ugovornih podataka vrši se 6 godina nakon završetka ugovornog odnosa. Za obračune pružatelja usluga i financijske transakcije vrijedi zakonski rok za čuvanje od 10 godina.

      5.1.3 Ostali poslovni partneri

      Kao poslovni partner često nam stavljate na raspolaganje podatke za kontakt s Vašim djelatnicima. Isti će se pohraniti i koristiti za brzu uspostavu kontakta u svezi s pojedinim odredbama ugovornog odnosa ili općim pitanjima. Obrada pri tome počiva na pravnom temelju izvršenja ugovora ili predugovornih mjera u skladu sa člankom 6., stavak 1., 1. rečenica, slovo b) Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka. Ako nam ove podatke ne stavite na raspolaganje, nećemo biti u mogućnosti s Vama brzo uspostaviti kontakt. Brisanje Vaših podataka vrši se odmah nakon promjene osobe za kontakt, odnosno najkasnije 6 godina nakon završetka ugovornog odnosa. Za račune koje izdajete nama i financijske transakcije vrijedi zakonski rok za pohranu od 10 godina.

      5.2. Primatelj podataka

      Vaši podaci kao turističke agencije, slobodnog trgovačkog zastupnika ili pružatelja usluga pohranjuju su u našem vlastitom backend sustavu na host poslužiteljima i cloud poslužitelju. Pristup istima imaju naši vlastiti djelatnici kao i djelatnici u našim društvima majkama i društvima sestrama, s obzirom da ona za nas preuzimaju brigu o agencijama i izvršiteljima usluga i u tu svrhu im je potreban pristup Vašim podacima. Prosljeđivanje ovim mjestima počiva na temelju izvršenja ugovora s Vama u skladu sa člankom 6., stavak 1., 1. rečenica, slovo b) Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka. Isto tako i naš porezni savjetnik treba pristup tome, jer on za nas preuzima financijsko knjigovodstvo, kako bi mogao proknjižiti obračune provizija i izvršitelja usluga te kako bi Vam mogao izvršiti isplatu odgovarajućih iznosa. Prosljeđivanje podataka vrši se dakle radi izvršenja pravne obveze s naše strane (članak 6., stavak 1., 1. rečenica, slovo c) Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka).

      Kao pružatelj usluga Vi nam u pravilu stavljate na raspolaganje koordinate svojih objekata. Iste koristimo, kako bismo njihov položaj prikazali na našoj mrežnoj stranici u situacijskim planovima u aplikaciji Google-Maps i kako bi Vaše objekte oglašavali na odgovarajući način. Iste prosljeđujemo zajedno s Vašim imenom, Vašom adresom i eventualno Vašim podacima za komunikaciju kao i opisom puta s dokumentacijom putovanja našim kupcima, kako bi oni bez problema mogli naći rezervirani objekt. Prosljeđivanje Vaših podataka vrši se time u okviru izvršenja ugovora s Vama na temelju članka 6., stavak 1., 1. rečenica, slovo b) Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka.

      Jedan od naših ovlaštenih djelatnika pohranit će u svoj program upravljanja e-porukama podatke o komunikaciji Vaših partnera za kontakt kao ostali poslovni partner. Na taj je način zajamčeno da samo on može obrađivati Vaše osobne podatke. Prosljeđivanje će se izvršiti samo uz Vašu suglasnost.

      Podaci o fakturiranju i plaćanju prosljeđuju se tehničkim ponuditeljima, bankama i pružateljima platnih usluga u svrhu ispunjenja ugovora u skladu sa člankom 6., stavak 1., 1. rečenica, slovo b Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka. Nadalje će se podaci proslijediti našem poreznom savjetniku u svrhu financijskog knjigovodstva kao i eventualno na zahtjev poreznih tijela. Osnovu za slanje Vaših podataka čini izvršenje pravne obveze s naše strane u skladu sa člankom 6., stavak 1., 1. rečenica, slovo b) Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka.

      U slučaju pravnog spora podaci se mogu proslijediti odvjetniku ili sudu. Prosljeđivanje Vaših podataka vrši se stoga iz poslovnih interesa na temelju članka 6., stavak 1., 1. rečenica, slovo f) Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka.

      Ako se za dostavu Vaših podataka koriste pružatelji tehničkih usluga, onda iste pozorno odabiremo, angažiramo ih u pisanom obliku i oni se moraju pridržavati naših uputa. Mi ih redovito kontroliramo. Pružatelji usluga neće ove podatke proslijediti trećim osobama, već će ih obrisati nakon izvršenja ugovora i završetka zakonskih rokova za pohranu, ukoliko Vi niste dali odobrenje za pohranu i nakon isteka tog roka.

      5.3. Dostava podataka u treću zemlju

      Vaše podatke sakupljamo ovdje u sjedištu tvrtke u Švicarskoj i ovdje ih obrađujemo. Dostava podataka unutar Švicarske dopuštena je u skladu s čl. 45., st. 1. Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka, s obzirom da je Europska komisija odlučila da Švicarska nudi primjerenu razinu zaštite. Naša društva majke i sestre kao i ured poreznog savjetnika koji imaju pristup našem backend sustavu, nalaze se isključivo u Europskoj uniji.

      Za prikaz situacijskih planova u Google Maps mogu se proslijediti koordinate Vaših objekata tvrtki Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, SAD. Dostava podataka u SAD je dopuštena, s obzirom da je Europska komisija donijela odluku da SAD nudi primerenu razinu zaštite (čl. 45., stavak 1. Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka) i da je prosljeđivanje potrebno za izvršenje ugovora s izvršiteljem usluge (članak 49., stavak 1., slovo b) Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka).

      6. Vaša prava u svezi sa zaštitom podataka

      Vi imate pravo u svakom trenutku od nas zahtjevati informacije o osobnim podacima koji su kod nas pohranjeni (članak 15. Opće uredbe o zaštiti osobnih poataka). To se odnosi i na primatelje ili kategorije primatelja kojima se prosljeđuju ovi podaci te na svrhu pohranjivanja. Osim toga imate pravo pod uvjetima iz članka 16. Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka zahtijevati ispravak i/ili pod uvjetima iz članka 17. Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka brisanje i/ili pod uvjetima iz članka 18. Opće urede o zaštiti osobnih podataka ograničenje obrade. Vi nadalje možete pod uvjetima iz članka 20. Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka u svakom trenutku zatražiti prijenos podataka - ukoliko su podaci još uvijek pohranjeni kod nas.

      U slučaju obrade osobnih podataka radi pridržavanja zadataka koji su u javnom interesu (članak 6., stavak 1., 1. rečenica, slovo e) Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka) ili za pridržavanje legitimnog interesa (članak 6., stavak 1., 1. rečenica, slovo f) Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka) Vi u svakom trenutku možete uložiti prigovor na obradu osobnih podataka koji se odnose na Vas s važenjem za budućnost. U slučaju prigovora dužni smo prekinuti bilo kakvu daljnju obradu Vaših podataka u naprijed spomenute svrhe, osim ako

      - ne postoje obvezatni, zaštite vrijedni razlozi za obradu koji nadilaze Vaše interese, prava i slobode, ili
      - obrada je potrebna zbog ostvarivanja, izvršenja ili obrane pravnih zahtjeva.

      Pod uvjetima iz članka 21., stavak 1. Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka iz razloga koji proizlaze iz posebne situacije dotične osobe, može se uložiti prigovor na obradu podataka.

      Osim toga imate mogućnost podnošenja prigovora švicarskom povjereniku za zaštitu podataka i javnosti (www.edoeb.admin.ch) na činjenična stanja prema pravu o zaštiti podataka.

      7. Kontakt

      Na temelju pravnih okvirnih uvjeta mi nismo obvezatni imenovati povjerenika za zaštitu podataka. Sve svoje želje glede informacija, upite o informacijama, opozive obrade podataka ili pritužbe na obradu podataka molimo uputite putem e-pošte na dataprivacy@adrialin.com ili pismom na prvu dolje navedenu adresu. Za daljnje informacije upućujemo na cjeloviti tekst Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka koja je na raspolaganju na Internetu pod https://gdpr-info.eu.